Cal
Groot-Brittannië - 2013 - 78 min. - Engels gesproken
Genre: Drama/Gay
Regie: Christian Martin
Script: Christian Martin
Producer: Christian Martin, Bernie Hodges
Met:
Wayne Virgo, Tom Payne, Emily Corcoran, Lucy Russell, Simon Cook, Bernie Hodges, Daniel Brocklebank
 
Synopsis Cal
Trailer film van Arti Film

Synopsis
Cal keert terug uit Frankrijk na bericht dat zijn moeder terminaal in het ziekenhuis ligt. Inmiddels uit de kast, heeft hij flink wat conflicten met haar homofobe gedrag. Hij wil het goed maken, maar in plaats daarvan komt hij terecht in een strijd tussen de leuke student Jason en zijn drugsdealende pooier. Hij laat zich hierin meeslepen en helpt Jason. Lukt het Cal afscheid te nemen van zijn moeder en met Jason samen een leven op te bouwen?

Achtergrond
Filmmaker Christian Martin is producer en regisseur. Hij is bekend van de films "Shank", "Release", "Buffering" en de korte films "Contracted" en "Fucked". "Cal" is het vervolg op Shank waarin Wayne Virgo ook de hoofdrol speelt. De dag voordat de opnames starten van Cal werd hij gearresteerd. Een buurtbewoner had een man met een wapen gezien in zijn straat en had de politie ingelicht. Het bleek een dummy te zijn die zwart was gespoten en in de film werd gebruikt.
Naast het maken van films is Christian Martin politiek actief voor de Liberal Democrats en voor deze partij zit hij sinds mei 2011 in de gemeenteraad van Bristol.


Persquotes
"Great characters" ~ Big Gay Picture
"An intense, dark and intelligent feature" ~ Gaycelluloid
"A shockingly dark feature…brilliantly executed" ~ Gaycelluloid

Recensies
* Gay Celluloid
* Big Gay Picture Show


Trailer

Downloads
Onderstaande materialen staan hier (selecteer dan foto en klik rechtsonder op de download link) 

 
Links
* IMDB
* Officiele site