Marvin ou la belle éducation
Frankrijk - 2017 - 115 min. - Frans gesproken
Genre: Drama, Gay
Regie: Anne Fontaine
Script: Anne Fontaine, Pierre Trividic geïnspireerd op de roman The End of Eddy van
Edouard Louis
Met:
Finnegan Oldfield, Finnegan Oldfield, Isabelle Huppert, Charles Berling
Premièreweek: Gay Film Special juli/augustus 2018
Trailer film van Arti Film

Synopsis
Thuis is Marvin, tussen zijn zuipende vader, zijn ruwe broer en slonzige moeder, een buitenbeentje met zijn tengere gestalte en zijn intelligentie. En op school heeft een groepje pestkoppen al in de gaten waar hij zelf nog nauwelijks weet van heeft, namelijk dat hij homoseksueel is. Een nieuwe directrice van zijn school stimuleert hem zich aan te sluiten bij een toneelgroepje van de school. Jaren later op de toneelacademie vindt hij een nieuwe mentor in de docent Abel, die hem wegwijs maakt in Parijs en hem introduceert in het artistieke mileu. Daar krijgt hij onverwachte hulp van niemand minder dan actrice Isabelle Huppert als hij zijn jeugdervaringen wil gebruiken voor een toneelvoorstelling.

Korte synopsis
Marvin is een buitenbeentje, zowel in het ruwe gezin waarin hij opgroeit, als op school, waar hij gepest wordt en uitgemaakt voor homo. De directrice van de school stimuleert hem toneelles te volgen. Jaren later maakt zijn mentor op de toneelacademie hem wegwijs in Parijs en introduceert hem in het artistieke milieu. Daar krijgt hij onverwachte hulp van actrice Isabelle Huppert als hij zijn jeugdervaringen wil gebruiken voor een toneelvoorstelling.

Oneliner
Een jonge homoseksuele acteur gebruikt de herinneringen aan zijn jeugd voor een toneelvoorstelling.

Achtergrond
Regisseuse Anne Fontaine ('Coco avant Chanel', ' Les Innocents', 'Gemma Bovary') nam voor haar nieuwste film de succesroman 'Weg met Eddy Bellegueule' van de jonge schrijver Edouard Louis als uitgangspunt. Ze bouwde het gegeven verder uit tot een verhaal over een jongen die erachter komt dat niet alles in het leven is voorbestemd, dat je kunt ontsnappen aan je milieu en dat je sociale handicaps in je voordeel kunt ombuigen en gebruiken voor je kunstenaarschap. Naast twee talentvolle jonge acteurs, Finnegan Oldfield als de volwassen en Jules Porier als de jonge Marvin, wist Anne Fontaine twee doorgewinterde acteurs te vinden voor enkele interessante bijrollen: Charles Berling en Isabelle Huppert. Deze laatste speelt zichzelf.

Festivals en Awards
* Official Selection Filmfestival Venetie 2017
* Winnaar Queer Lion
Filmfestival Venetie 2017

Persquotes
.....

Recensies
* CineEuropa
* Hollywood Reporter
* Variety
* Screen DailyTrailer

Downloads
Onderstaande materialen staan in filmdepot.nl of kunnen hier worden gedownload

 

 
 
 
 


Links
* IMDB
* Trailer
* Persmap

Filmnummer
65 600 122