A Casa Tutti Bene
Italië 2018 - 105 min. - Italiaans gesproken
Genre: Drama / Comedy
Regie: Gabriele Muccino
Script: Gabriele Muccino, Paolo Costella
Met: Stefano Accorsi, Carolina Crescentini, Elena Cucci, Tea Falco, Pierfrancesco Favino
Premièreweek: 30/08/18
Trailer film van Arti Film

Synopsis
Alba en Pietro vieren hun 50-jarig huwelijksfeest op het zonovergoten eiland Ischia waar ze wonen. Daar hebben ze een lommerrijke villa met voldoende plek om de talrijke familie te ontvangen. Iedereen is uitgenodigd; kinderen, ex partners, neven, nichten, vrienden. Wat begint als een gezellig samenzijn, verandert na het diner al gauw als de veerboot vanwege sterke wind niet meer afvaart. Noodgedwongen moet de grote familie twee dagen en twee nachten met elkaar doorbrengen en al snel komen geheimen uit het verleden, niet uitgeprate ruzies, jaloezie, bedrog en andere spanningen naar boven..
"A Casa Tutti Bene" is een heerlijke film waarin al die Italiaanse eigenaardigheden onder de zon samenkomen.

Korte synopsis
Albo en Pietro vieren met hun talrijke familie hun 50-jarig huwelijk op het zonovergoten eiland Ischia. Als de boot vanwege sterke wind niet meer afvaart, moet de grote familie noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar doorbrengen en komt alle oud zeer en andere spanningen naar boven. "A Casa Tutti Bene" is een heerlijke film waarin al die Italiaanse eigenaardigheden onder de zon samenkomen.

Oneliner
Een gezellige familie reunie ontaardt in een chaotisch samenzijn als de familieleden noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar moeten doorbrengen. "A Casa Tutti Bene" is een heerlijke film waarin al die Italiaanse eigenaardigheden onder de zon samenkomen.

Achtergrond
Regisseur Gabriele Muccino keert met deze film terug naar zijn geboorteland Italie. De laatste jaren was hij vooral actief in de Verenigde Staten waar hij oa. Summertime en The Pursuit of Happyness – met Will Smith maakte. Andere prijswinnende films van hem zijn L'ultimo Bacio en Baciama Ancora. Het script van de film schreef hij samen met Paolo Costella die ook het humoristische scenario van Perfetti Sconosciuti heeft geschreven. In de film verder een Italiaanse sterrencast met Pierfrancesco Favino (Suburra, My Cousin Rachel, Romanzo Criminale, World War Z), Stefano Accorsi (The Young Pope TV Series, Romanzo Criminale), Claudia Gerini (Suburra TV Series, John Wick 2), Stefania Sandrelli (Last Kiss, Novecento). In Italie was de film met een miljoenen omzet aan de kassa een van de grootste Italiaanse filmhits van dit voorjaar!

Muccino zegt zelf over de film “A Casa Tutti Bene gaat eigenlijk over alles: het leven, ons bestaan, hoe moeilijk het is met iemand samen te leven, van je partner tot je kinderen. Het is een verhaal wat aantoont - en ik quote een van de teeners in de film - hoe moelijk het is om oprecht te zijn. Daar streven alle karakters wel naar, maar is feitelijk het moeilijkste om in het leven te bereiken".

Persquotes
**** de Telegraaf
*** NRC
*** Trouw
*** VPRO Cinema

"Meeslepend spel" ~ de Telegraaf
"De herkenbaarheid maakt de film sympathiek" ~ NRC
"Sympathieke familiefilm over een niet al te sympathieke familie" ~ VPRO Cinema
"Italiaans feelgooddrama" ~ NRC
" Een fijne mix van een lach en een traan" ~ VPRO Cinema
"Vermakelijke Italiaanse soaperette" ~ Cinemagazine
"Door de goed uitgewerkte dialogen en puik acteerwerk boeit de film van begin tot eind" ~ indebioscoop.nl
"De karakters zijn zo goed neergezet dat ze meteen goed herkenbaar zijn" ~ indebioscoop.nl

"Vol eerlijke subtiele momenten die iedereen wel herkent" ~ Cineuropa
"Eersteklas cast van drie acteer-generaties" ~ La Repubblica
"Oprecht en zonder mededogen" ~ comingsoon.it

Recensies
* de Telegraaf
* NRC
* Trouw
* VPRO Cinema
* Het Parool
* Filmtotaal
* Cine.nl
* Cinemagazine
* Indebioscoop.nl
* de Filmkrant
* Cineuropa


Trailer

Downloads
Onderstaande materialen staan in filmdepot.nl of kunnen hier worden gedownload

 
 

Links
* IMDB
* Trailer
* Persmap


Filmnummer
65 600 124