American Psyche

Canada - 55 min. Alle leeftijden
Regie: Paul van den Boom
Produces: Paul van den Boom
Executive Producer: Jan Röfekamp
Camera: Francois le Goarant
Muziek: David Kristian

American Psyche
Gedurende een maandenlange trektocht reizen twee Europese filmmakers van de Oostkust (New York) naar de Westkust (Los Angeles). Op hun tocht ontmoeten ze tientallen Amerikanen afkomstig uit alle lagen van de bevolking. Door te luisteren naar de verhalen van alledaagse mensen ontdekken ze de huidige sociale- en politieke beleving in de Verenigde Staten. Ze praten met o.a. een strenggelovige plattelandsarts, een ex-militair, high school scholieren, een countryzanger, een groep daklozen, een eenzame huisvrouw, een bejaarde surfer, een pastoor, een gefortuneerde zakenman, een traditionele indiaan. Dit geeft een opmerkelijk beeld van de Amerikaanse samenleving die veel Europeanen niet kennen.
De film opent een dialoog over de gezamenlijke ongerustheid, interesses en hoop voor de toekomst welke Amerikanen hebben over hun samenleving. Hierbij gaan de filmmakers op zoek naar de dieper gelegen overtuigingen en emoties en mijden ze de politieke zwart-wit portretten, welke maar al te vaak worden afgeschilderd in de internationale media.


Over de regisseur
*
Imdb

Pers-quotes
"Fascinerende kijk op Amerikanen en hun samenleving welke kijkers de kans geeft zelf hun mening te vormen" (International Federation of Film Critics)

''Een bewonderingswaardige film die vanwege zijn eenvoud een ongekende kijk geeft in de Amerikaanse ziel.'' - Kane3

Recensies
*
*

Foto downloads DVD cover


 

 

Informatie:
*

Links: