Make the yuletide gay
Verenigde Staten - 2009 - 89 min. 12 jaar en ouder
Regie: Rob Williams
Producer: Rob Williams, Rodney Johnson, Matthew Montgommery
Scenario: Rob Williams
Met: Keith Jordan, Adamo Ruggiero, Hallee Hirsh, Kelly Keaton, Derek Long, Alison Arngrim,
Gates McFadden, Ian Buchanan
 
Trailer film van Arti Film

Synopsis
Olav en Nathan zijn twee studenten aan de universiteit. Ze zijn lovers en wonen min of meer samen op de campus. De kerstvakantie breekt aan en ze maken zich op om naar hun eigen familie af te reizen. Olav neemt kussend afscheid van Nathan en stapt in de auto voor de lange rit naar Wisconsin waar zijn ouders wonen. Onderweg stopt hij bij een bezinestation en wisselt van kleren. De vlotte broek en schoenen en het roze shirt maken plaats voor een meer degelijke outfit. Zijn ouders weten niet dat hij homo is en dat wil hij zo houden. Zijn moeder laat het zelfs niet na hem telkens te koppelen aan de dochter van de buren. Ondertussen heeft Nathan een telefoontje gekregen van zijn rijke jet-set ouders. Ze zijn gestrand in Parijs en slagen er niet in op tijd thuis te zijn. Of hij het erg vindt kerst te vieren met zijn vriend. Nathan ruikt zijn kans en besluit een verrassingsbezoek te brengen aan Wisconsin. Hij weet echter niet dat Olav zijn ouders nooit heeft verteld dat hij homo is. Thuis in Wisconsin is Olav's gezellige moeder druk bezig met de voorbereidingen voor kerst. Als Nathan plotseling voor de deur staat geeft dit de nodige verwarringen. Hij vindt het niet erg om even een 'goede vriend' te zijn maar na een aantal dagen is hij het toch wel zat om alleen te moeten slapen en steeds te moeten liegen over zijn leven. Olav wordt geconfronteerd met de absurditeit van het verbergen van zijn liefde voor de ogen van iedereen waar hij van houdt.

Persquotes
* "Make the Yuletide Gay" is authentic and could very well be a true story" (Movie Rambler).
* "A festive coming out cocktail of laughs"(Celluloid.com)
* "Guaranteed to bring a festive glow to your face; a thoroughly entertaining 'have yourself a merry little Christmas' treat!" (Celluloid.com)
* "Make the Yuletide Gay sets out to entertain and make you laugh" (DVD Verdict)
* "A lighthearted movie to make you feel good. The characters are likable and the script is witty" (DVD Verdict)
* "If you're looking for a gay good time for Christmas you're arrived at the right place" (DVD Verdict)
* "Hilarious family Christmas movie, loved it!" (efilm critic)

 

Recensies
* The Movie Rambler
* DVD Verdict
* Celluloid.com

 


Trailer

 

Downloads
Onderstaande materialen kunnen hier worden gedownload (selecteer foto, klik erop en dan rechtsboven naar View all sizes).

 

 
Links
* imdb
*
Trailer

Filmnummer:
65270100