Sauvage
Frankrijk 2018 - 97 min. - Frans gesproken
Genre: Drama
Regie: Camille Vidal-Naquet
Script: Camille Vidal-Naquet
Met: Félix Maritaud, Eric Bernard, Nicolas Dibla
Premièreweek:
Trailer film van Arti Film

Synopsis
Een van de jongemannen die in de buurt van Straatsburg langs een bosweg staan om zichzelf aan te bieden, is de 22-jarige Leo. Hij zit al geruime tijd in de prostitutie en weet dat de klanten kunnen variëren van aardig tot bizar en gevaarlijk. Hij trekt vaak op met zijn collega Ahd, die in een kraakpand woont waar Leo soms ook mag blijven slapen.
Leo is verliefd op Ahd, maar deze moet daar niets van hebben. Hij is niet eens homo, zegt hij. Hij wil zo snel mogelijk weg uit dit wereldje en hoopt erop dat een oudere, rijke klant zich blijvend over hem wil ontfermen.
Leo heeft zulke dromen niet. Ondanks de risico's waarin hij zich begeeft, kan hij zich geen ander leven voorstellen. Want alleen in zijn werk en zijn contact met collega's denkt hij een beetje liefde en tederheid te kunnen vinden.

Korte synopsis
De 22-jarige Leo zit in de prostitutie. Langs de rand van een bosweg staat hij te hopen op klanten. Zijn klanten kunnen variëren van vriendelijk tot bizar en gevaarlijk. Ondanks de risico's denkt Leo niet aan stoppen, maar hoopt hij in zijn werk een beetje liefde en tederheid te vinden.

Oneliner
Onverhuld portret van een 22-jarige jongens-prostitué Leo, die onbewust op zoek is naar vriendschap en liefde.

Achtergrond
'Sauvage' is het speelfilmdebuut van scenarist/regisseur Camille Vidal-Naquet. Om de wereld van deze vorm van prostitutie te leren kennen deed hij drie jaar vrijwilligerswerk bij een hulporganisatie die bijstand biedt aan jongens die in het Bois de Boulogne bij Parijs werken.
Vidal-Naquet erkent volmondig dat zijn film nooit was geworden zoals hij nu is zonder de inbreng van acteur Félix Maritaud, die voor zijn rol als de haast dierlijke, maar zachtaardige Leo in Cannes een prijs won (Beste Acteur van de Semaine de la Critique). Eerder speelde hij al een kleine rol in '120 bpm'. Zelden heeft een acteur zich voor een rol zo durven blootgeven, in dit geval ook letterlijk: hij maakt duidelijk dat naaktheid voor Leo geen punt meer is, maar iets wat zijn werk met zich meebrengt.

Festivals en Awards
* Filmfestival Cannes - Semaine de la Critique
* Beste Filmdebuut - Festival Cannes (Louis Roedere)
* Jeruzalem Filmfestival - Best debuutfilm (FIPRESCI Prize)

Persquotes

Recensies
* Variety
* Hollywood Reporter
* Screen International
* Sight and Sound

Overzicht internationale kritieken (Rotten Tomatoes)


Trailer


Downloads
Onderstaande materialen staan in filmdepot.nl of kunnen hier worden gedownload

 
 
 

Links
* IMDB
* Trailer
* Persmap

Filmnummer
65 600 132