Torn
Verenigde Staten - 2014 - 81 min. - Engels en Urdu gesproken
Regie: Jeremiah Birnbaum
Script: Michael Richter
Producer: Jeremiah Birnbaum, James C.E. Burke
Met: Dendrie Taylor, Mahnoor Baloch, John Heard, Faran Tahir, Sharon Washington,
Patrick St. Esprit

Releasedatum: 09/04/15
Trailer film van Arti Film


Synopsis
Twee moeders, de Pakistaanse emigrante Maryam en de gescheiden blanke Lea, raken met elkaar verbonden als hun tiener zonen omkomen tijdens een explosie in een winkelcentrum. Als blijkt dat het om een bomaanslag gaat valt de verdenking al snel op de zoon van Maryam, die de laatste tijd vaak een moskee bezocht waar ook een radicaal kwam. De vriendschap die Maryam en Lea bij elkaar hadden gevonden en steun gaf aan hun verdriet begint al snel te rafelen. Maar dan duikt een andere theorie op, die de zoon van Lea als schuldige aanwijst. Terwijl de media hun vingers aflikken bij alle sappige details die boven water komen, zet de FBI een agente op de zaak die van tevoren al precies weet hoe alles in elkaar steekt. Het gezamenlijke verdriet van de moeders maakt plaats voor verwarring en waar ze eerst samen stonden in hun verlies, staan ze nu tegen een maatschappij die de schuldigen al heeft gevonden...

Korte synopsis
Twee moeders raken met elkaar verbonden als hun tiener zonen omkomen tijdens een explosie in een winkelcentrum. Als blijkt dat het om een bomaanslag gaat valt al snel de verdenking op hun zonen. Een emotioneel en waarheidsgetrouw drama over de nasleep van een aanslag, zoals ervaren door twee moeders. Maar ook een portret van verdriet en vooroordelen en de manier waarop politie en media naar conclusies kunnen springen en verwarring zaaien.

Achtergrond
Eén van de moeders wordt gespeeld door Mahnoor Baloch, een Pakistaanse actrice, model en filmregisseur die woonachtig is in Pakistan maar geboren in Amerika. In haar woonland Pakistan is ze een bekend actrice en fotomodel. "Torn" is haar filmdebuut in Hollywood. De andere moeder is Dendrie Taylor, bekend van "Saving Mr. Banks" en "Out of the Furnace". Eén van de rechercheurs wordt gespeeld door John Heard, bekend van vele grote films waarin hij een rol had (Home Alone, Gladiator, Awakenings, Law & Order, The Sopranos, Prison Break).

Festivals en Awards
- Beste Film + Beste Regie: Irvine International Film Festival 2014
- Grand Prize Best Feature: Rhode Island International Film Festival

Persquotes
"Indringende kwaliteit" ~ Cinemagazine
"Waarheidsgetrouw drama" ~ Metro
"Krachtige allegorie van Amerikaans sentiment" ~ Moviescene
"Torn is ongepolijst en indringend" ~ TV Krant
"Twee prachtvertolkingen met een intens emotioneel onderwerp zonder te vervallen in een melige tranentrekker " ~ Filmjaar

"Indringend en actueel en sterk geacteerd" ~ The Village Voice
"Sterke acteerprestaties door Baloch en Taylor" ~ San Jose Mercury News
"Beide actrices zijn geweldig en houden je, net zoals de whodunits, vast tot het einde!" ~ San Francisco Chronicle
"Torn raakt een gevoelige snaar!" ~ San Jose Mercury News
"Een gevoelig en zeer goed geacteerd verhaal" ~ The Village Voice

Recensies
* NRC
* Cinemagazine
* Moviescene
* TV Krant (als PDF)
* Filmjaar

* San Francisco Chronicle
* San Jose Mercury News
* The Village Voice
* Los Angeles Times


Trailer

Downloads
Onderstaande materialen staan o.a. in Filmdepot of klik hier (selecteer dan foto en klik rechtsonder op de download link)
Links
* IMDB
* Trailer
* Persmap

Filmnummer
65545100