Antonio’s Secret

Filippijnen- 2008 - 100 min.

Genre: Drama, LGBT

Regie: Joselito Altarejos
Script: Lex Bonife, Joselito Altarejos, Lex Bonife
Producer: Vincent del Rosario
Met: Kenjie Garcia. Jiro Manio, Nino Fernandez, Josh Ivan Morales, Shamaine Buencamino
Premièreweek: 8 januari 2009
Filmnummer: 65240100

De puber Antonio en zijn moeder hebben een sterke band met elkaar. Sinds zijn vader een aantal jaren geleden is weggegaan naar het buitenland voor zijn werk en voor een andere liefde, zijn ze meer op elkaar aangewezen en delen ze alles. Antonio’s moeder blijft krampachtig geloven dat haar man vanwege zijn werk niet meer bij zijn gezin is en ontkent haar eigen relatieprobleem. Antonio is zich hiervan bewust en mist zijn vader ook sterk maar heeft zijn eigen problemen. Sinds een tijdje is hij zich bewust van zijn eigen homosexualiteit. Hij wil hier aan toegeven maar aan de andere kant dit gevoel ook onderdrukken, bang om te worden afgewezen. Tijdens een sleepover bij zijn vriend Nathan, maakt Antonio onder invloed van de gezellige avond, avances bij zijn slapende vriend. Tot zijn verbazing wordt hij niet eens afgewezen. De volgende dag wil Nathan er echter niets meer van weten en begint hem bruusk te ontwijken. Hun andere beste vriend Mike is nieuwsgierig naar dit gedrag en als Antonio uiteindelijk alles vertelt reageert hij bemoedigend en laat weten hem te accepteren zoals hij is.

Een schokkende tragedie begint zich te ontwikkelen als de jonge broer van zijn moeder een paar weken komt logeren. Dit is een aantrekkelijke man en eindelijk kan Antonio zich weer meten met een man in huis, maar gaandeweg raakt hij ook steeds meer geobsedeerd in hem met dramatische gevolgen.

Achtergrond
Joselito Altarejos is een televisie en film regisseur. Zijn film “Bakla” was bij de Asian TV Awards in 1999 één van de finalisten. De film werd tevens bekroond met een Award voor Beste Acteur. Voor VIVA films regisseerde hij in 1999 zijn eerste bioscoop film “Kiss mo Ko”. Antonio’s Secret is zijn tweede bioscoopfilm wat een groot commercieel succes werd in de Fillippijnse bioscopen. De film schetst een rauw en eerlijk beeld van puberjongens op zoek naar hun eigen sexuele behoeftes. Regisseur Joselito Altarejos verdiept dit thema door het verhaal op te voeren van een zoekende jonge man die opgroeit met weinig positieve rolmodellen, die cruciale keuzes maakt en die ook gedwongen wordt de tragische gevolgen te ondergaan. Altarejos verstaat de kunst als geen ander, zijn publiek mee te nemen in dit voyeuristische en intieme drama. Met hoofdrolspeler Kenji Garcia heeft hij een acteur die een zeer realistische en geloofwaardige rol neerzet van een puber op zoek naar acceptatie en liefde.