Are we lost Forever

Zweden 2020, 103 min. - Zweeds en Deens gesproken, Nederlands ondertiteld

Genre: Drama, LGBT

Regie: David Färdmar
Script: David Färdmar
Producer: Lis Svensson Brandberg, David Färdmar, Casper Andreas
Met: Björn Elgerd, Jonathan Andersson, Micki Stoltt, Nemanja Stojanovic
Premièreweek: 5 augustus 2021
Filmnummer: 65 600 148

Op een ochtend vertelt Hampus tegen zijn vriend Adrian dat hij wil stoppen met de relatie. Adrian is ontsteld want ze woonden al drie jaar samen en hij had geen enkel vermoeden dat Hampus niet meer gelukkig met hem was. Als Hampus zijn deel van het meubilair (inclusief het halve bed) heeft verhuisd uit wat nu Adrian’s appartement is, wordt de scheiding reëel. Adrian kan maar niet begrijpen waarom hun relatie is kapot gegaan en een jaar lang is hij bezig met het verwerken van zijn verdriet. Is er een manier om hem terug te krijgen? Pas als ze allebei weer een nieuwe partner hebben en elkaar ontmoeten voor een gezamenlijk etentje kan hij verder.

Korte synopsis
Op een ochtend vertelt Hampus tegen zijn vriend Adrian dat hij wil stoppen met de relatie. Adrian is ontsteld. Hoe moet hij nu verder zonder de liefde van zijn leven, of is er een manier om hem terug te krijgen?

Oneliner
Intiem scheidingsdrama, dat met grote nauwkeurigheid de pijn verbeeldt die ontstaat als de liefde ophoudt.

Achtergrond
Regisseur David Färdmar besloot de film in chronologische volgorde op te nemen en na telkens een paar dagen filmen een paar maanden te stoppen. Zo kon hij een jaar lang met de veranderende seizoenen het verhaal vorm geven. De inspiratie voor de film kreeg hij toen een relatie van hemzelf was kapot gegaan en het maken van de film als een therapie werkte om de breuk te verwerken.