Baby Steps

VS/Taiwan - 2015 - 102 min. - Mandarijn en Engels gesproken en Nederlands ondertiteld

Genre: Comedy, LGBT

Regie: Barney Cheng
Script: Barney Cheng
Producer: Li-Kong Hsu, Stephen Israel
Met: Barney Cheng, Michael Adam Hamilton, Ah-Leh Gua, Love Fang, Tzi Ma
Premièreweek: 4 april 2016
Filmnummer: 65600102

Tate en zijn Taiwanese vriend Danny zijn al een tijdje samen en willen graag een baby’tje. Danny’s moeder in Taipeh is hier faliekant tegen. Het idee dat haar al zo lang gewenste kleinkind door een draagmoeder op de wereld moet komen, dat is toch niet uit te leggen aan haar vriendinnen? Ze vindt het al zo moeilijk dat hij homo is. Als de twee vastbesloten zijn, besluit ze het dan maar zelf te regelen. Ze vliegt naar LA en gaat op zoek naar een geschikte draagmoeder, terwijl ze de relatie van haar zoon met Tate negeert, want ze ziet haar jongen eigenlijk veel liever met een Chinees meisje en waarom dan niet met die draagmoeder…

Korte synopsis
Danny, een Taiwanese-Amerikaan en zijn vriend Tate willen graag een baby hebben. Als Danny’s moeder van hun plannen verneemt, is ze ontsteld door de gedachte dat haar lang gewenste kleinkind op de wereld wordt gebracht door een draagmoeder… 

Tagline
E
en Niet-Traditionele Familie met de Meest Traditionele Waardes.

Achtergrond
Barney Cheng is bekend als acteur in o.a. Woody Allens “Hollywood Ending” en in “Mission Impossible III”. Baby Steps is zijn regiedebuut van feature length film, waarvoor hij tevens het script schreef. “Baby Steps” was een persoonlijk project voor hem en is feitelijk een cumulatie geworden van intensieve research in diverse landen naar de mogelijkheden van draagmoederschap en embryo bevruchting. Het toont hoe complex het nog steeds is voor een persoon om een vader te worden buiten de traditionele mogelijkheden.

De moeder wordt gespeeld door de bekende Taiwanese actrice Ah-Leh Gua die veelvuldig met Ang Lee heeft samengewerkt. Voor haar rol in zijn THE WEDDING BANQUET werd ze bekroond als beste actrice, evenals voor haar rol in EAT DRINK MAN WOMAN, ook van Ang Lee. Over haar rol in BABY STEPS wordt geschreven dat deze nog beter dan is dan die in “The Wedding Banquet”!
BABY STEPS werd geproduceerd door hetzelfde team wat CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON en THE WEDDING BANQUET heeft gemaakt.