Die Mitte der Welt

Duitsland- 2016 - 115 min. - Duits gesproken

Genre: Drama, LGBT

Regie: Jakob M. Erwa
Script: Jakob M. Erwa gebaseeerd op de roman door Andreas Steinhöfel
Producer: Boris Schönfelder
Met: Louis Hofmann, Sabine Timoteo, Jannik Schümann, Ada Philine Stappenbeck, Svenja Jung
Premièreweek: 1 juni 2017
Filmnummer: 65 600 113

De 17-jarige Phil woont met zijn tweelingzus Diane en hun moeder in een klein plaatsje. Ze zijn de buitenbeentjes van het dorp. Niet eens doordat Phil homo is, dat is in elk geval in hun gezin geen enkel probleem en ook niet voor zijn beste vriendin Kat. Maar zijn moeders vrije leven valt niet bij iedereen in goede aarde. Als het schooljaar aanbreekt komt een nieuwe jongen in de klas, de knappe en atletische Nicolas..  Gebaseerd op een bekroonde roman is dit een heerlijke film waarin de verliefdheden, onzekerheden en verlangens van het opgroeien op frisse wijze worden getoond, gekruid met een dosis kitsch en met een zeer aanstekelijke cast.

Korte synopsis
De 17-jarige Phil woont met zijn tweelingzus Diane en hun moeder in een klein Duits plaatsje. Ze zijn de buitenbeentjes van het dorp. Niet eens doordat Phil homo is, dat is in elk geval in hun gezin geen enkel probleem en ook niet voor zijn beste vriendin Kat. Maar zijn moeders vrije leven bevalt niet iedereen. Als het schooljaar aanbreekt komt een nieuwe jongen in de klas, de knappe en atletische Nicolas..

Oneliner
Een heerlijke film waarin de verliefdheden, onzekerheden en verlangens van het opgroeien op frisse wijze worden getoond, gekruid met een dosis kitsch en met een zeer aanstekelijke cast.

Achtergrond
Gebaseerd op de Duitse bestseller uit 1998 van Andreas Steinhöfel.