Evet, I DO!

Duitsland - 2009 - 90 min.

Genre: Comedy, LGBT

Regie: Sinan Akkus
Script: Sinan Akkus
Producer: Claudius Lohman, Nikolaus Lohman, Gudrun Ruzicková-Steiner
Met: Heinrich Schafmeister, Ingeborg Westphal, Oliver Korittke, Lale Yavas, Meray Ülgen, Lialy Huser, Pinar Erincin
Premièreweek: 3 november 2011
Filmnummer: 65310100

Ze zeggen Ja, ik wil en de toekomst is aan het gelukkige bruidspaar. Zo hoort het te zijn, maar is de familie het daarmee eens en geven ook zij de zegen? Evet, I DO is een heerlijke kleurrijke komedie over een paar stelletjes die met hun liefde voor elkaar tegen een aantal multiculturele grenzen moeten opboksen. Ze moeten slim zijn en bereid zijn te breken met familietradities om het leven voortaan toch met elkaar te kunnen delen.
Zo heeft Dirk zijn zinnen gezet op de Turkse Özlem maar hij moet zich daarvoor wel bekeren tot de Islam wat tot schrik van zijn ouders meteen een chirurgische ingreep met zich meebrengt… Automonteur Emrah heeft sinds een paar jaar een Duitse vriend en wil eindelijk met hem samenwonen, maar zijn traditionele ouders weten van niets en plannen juist een finale ontmoeting met de vrouw die ze al lang geleden als zijn bruid hebben uitgekozen… En als de radiopresentator Coskun aankondigt te willen trouwen met Günay leidt dit tot grote commotie want een huwelijk tussen een Koerd en een Turkse vrouw is niet eerder voorgekomen in de families. De vooroordelen schieten heen en weer en het finale ja-woord moet zwaar worden bevochten. Uiteindelijk is het simpel. All you need is love en love is all you need!

Korte synopsis
Heerlijke kleurrijke komedie over een paar jonge stelletjes die tegen een aantal multiculturele grenzen moeten opboksen

Achtergrond
Evet, I DO is het regiedebuut van Duits-Turkse Sinan Akkus. In de film ontrafelt hij de complicaties die ontstaan zodra twee mensen uit een verschillende culturele groep voor elkaar kiezen en verder willen in het leven. Een actueel thema dat op humoristische wijze is uitgewerkt en ook afrekent met ieders vooroordeel. De film won de Publieksprijs op verschillende festivals en ontving het predikaat “Highly recommended” van de Duitse Film Review Board.