Fin de Siglo

End of the Century
Argentinië 2019 - 84 min. - Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld

Genre: Drama, LGBT

Regie: Lucio Castro
Script: Lucio Castro
Producer: Joanne Lee, Josh Wood
Met: Juan Barberini, Ramon Pujol, Mia Maestro
Premièreweek: 2 juli 2020
Filmnummer: 65 600 141

Korte synopsis
Ocho, een dertigjarige Argentijnse schrijver uit New York is op vakantie in Barcelona. Hij hangt een beetje rond in de stad en op het strand. Tijdens het zwemmen ziet hij Javi, een Spaanse jongen die daar ook op vakantie is . Ze flirten wat, maar tot een ontmoeting komt het niet.  Een dag later hangt Ocho uit zijn AirBnB appartement en ziet Javi lopen. Hij nodigt hem uit  en dan komen ze erachter dat ze elkaar al kennen, van een ontmoeting in Barcelona twintig jaar geleden. Wat is er toen eigenlijk gebeurd en heeft hun ontmoeting dit keer wel een bestemming?

Oneliner
Twee mannen ontmoeten elkaar in Barcelona en na een dag samen te hebben doorgebracht , komen ze erachter dat ze twintig jaar geleden elkaar ook al hebben gezien…

Achtergrond
De debuterende, Argentijnse regisseur Lucio Castro levert met ‘Fin de Siglo’ een uiterst zelfzeker visitekaartje af: sexy, mysterieus en emotioneel, met weelderig camerawerk van Barcelona’s zonovergoten stranden, en een onmiskenbare chemie tussen hoofdrolspelers Juan Barberini en Ramón Pujol.