Greta

Brazilië 2019 - 97 min. - Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld

Genre: Drama, LGBT

Regie: Armando Praça
Script: Armando Praça
Producer: Nara Aragão, Maurício Macêdo
Met: Marco Nanini, Denise Weinberg, Demick Lopes, Gretta Sttar, Robério Diógenes
Premièreweek: 12 maart 2020
Filmnummer: 65 600 137

Het ziekenhuis in Fortaleza, Brazilië, is zo overvol dat de 70-jarige verpleger Pedro geen bed kan vinden voor zijn transgender vriendin Daniela, die lijdt aan nierfalen. Hij neemt stiekem een ​​gewonde jongeman, die onder bewaking staat wegens het plegen van een moord, mee naar zijn huis en geeft in plaats daarvan zijn ziekenhuisbed aan Daniela. Ondanks het verleden van de jongeman ontwikkelt zich een tedere, fysieke relatie tussen de zorgzame Pedro, wiens passie voor de actrice Greta Garbo zelfs zijn seksleven beïnvloedt, en Jean, zijn herstellende huisgast. Maar wat zijn de intenties van de jongeman precies?

Korte synopsis
In het ziekenhuis van de 70-jarige verpleger Pedro is geen bed meer te vinden voor zijn zieke vriendin Daniela. Hij neemt stiekem een gewonde jongeman, die onder bewaking staat wegens het plegen van een moord, naar zijn huis en geeft in plaats daarvan zijn bed aan Daniela. Ondanks het verleden van de jongeman ontwikkelt zich een tedere, fysieke relatie tussen de zorgzame Pedro en Jean, zijn herstellende huisgast.

Oneliner
Een 70-jarige verpleger krijgt een tedere en liefdevolle relatie met de veel jongere Jean, die verdacht wordt van moord.

Achtergrond.