I Nostri Ragazzi

Italië - 2014 - 92 min. - Italiaans gesproken

Genre: Crime, Drama, Italiaans

Regie: Ivano De Matteo
Script: Ivano De Matteo, Valentina Feran (naar de roman Het Diner van Herman Koch)
Producer: Marco Pocciono, Marco Valsania
Met: Alessandro Gassman, Giovanna Mezzogiorno, Luigi Lo Cascio, Barbora Bobulova
Premièreweek: 22 februari 2016
Filmnummer: 65575100

Vrije Italiaanse bewerking van de wereldwijde bestseller “Het Diner” van Herman Koch. Paolo is kinderarts in een druk ziekenhuis in Rome. Zijn vrouw Clara is gids bij het Ara Pacis Museum en samen hebben ze een 16-jarige zoon Michele. Paolo’s broer is advocaat met een drukke praktijk en heeft een leuke tienerdochter Benedetta in dezelfde leeftijd als Michele. Zij woont bij haar vader en zijn tweede vrouw Sofia, die de moeder is van Paolo’s tweede kind, Op het oog hebben beide families alles, maar ondanks hun comfortabele leven zijn er spanningen aan de oppervlak. Zoals over het regelmatige diner wat ze met elkaar hebben in steeds weer hetzelfde restaurant en waar de irritaties zich over opbouwen. Over de arrogantie van Paolo en zijn succesvolle praktijk of over Clara en haar ziekelijke bezorgdheid om Michele. Maar dan worden de vier ouders geconfronteerd met een uitzending op TV van beelden van een mishandeling en dood van een zwerfster. De gevolgen voor beider families zijn desastreus…

Korte synopsis
taliaanse verfilming van de wereldwijde bestseller “Het Diner” van Herman Koch. Twee broers en hun echtgenoten worden geconfronteerd met een zwerfster. De gevolgen voor beider families zijn desastreus. Italiaanse verfilming van de wereldwijde bestseller “Het Diner” van Herman Koch naar een vrij bewerkt script.
Weten we zeker dat we ze echt kennen?

Achtergrond
De roman “Het Diner” van Herman Koch is een wereldwijde besteller en werd in 2013 verfilmd door Menno Meyjes. Nu is er “I Nostri Ragazzi” een vrije bewerking van deze succesroman. De film volgt minder strak het boek en kiest voor een meer filmische setting met veel ruimte voor de hoofdkarakters. Het afwijkende gedetailleerde script behoudt de plot, maar begint al met een spectaculaire eigen proloog die het publiek warm maakt voor de schokken die gaan komen. Met in de Italiaanse sterrencast Alessandro Gassman (“Hamam, Il Bagno Turco”, “Caos Calmo”), Luigi Lo Cascio (“Il Capitale Humano”, “Marina”, “La Meglio Gioventù”, “Il più bel giorno della mia vita”, “La città ideale”), Barbora Bobulova (o.a. “La finestra di fronte”, “Vincere”) en Giovanna Mezzogiorno (bekroond voor haar rol). De film is meermaals bekroond op het Filmfestival van Venetië.