Il Testimone Invisibile

Italië 2019 - 102 min. - Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld

Genre: Italiaans, Thriller

Regie: Stefano Mordini
Script: Oriol Paulo (origineel), Stefano Mordini, Massimiliano Cantoni
Producer: Roberto Sessa
Met: Riccardo Scamarcio, Miriam Leone, Maria Paiato, Fabrizio Bentivoglio
Premièreweek: 9 januari 2020
Filmnummer: 65 600 139

Als de rijke zakenman Adriano wakker wordt in een hotelkamer, ziet hij het levenloze lichaam van zijn minnares Laura. De deur is van binnenuit afgesloten en er is geen bewijs dat er iemand anders in de kamer is geweest. Ondanks dat Adriano claimt onschuldig te zijn, wordt hij aangeklaagd voor moord. Hij vraagt Virginia Ferrara, een zeer ervaren  advocate die nog nooit een zaak heeft verloren, zijn onschuld te bepleiten. Ze krijgen drie uur om zijn zaak voor te bereiden en een belangrijke getuigenis te weerleggen en op zoek te gaan naar ontlastend bewijs. Met zijn rug tegen de muur, wordt Adriano door haar gedwongen volledige openheid te geven waarna zich een vernuftig psychologisch steekspel ontspint.

Korte synopsis
Adriano wordt wakker in een hotelkamer en ziet het levenloze lichaam van zijn minnares Laura liggen. De deur is van binnenuit afgesloten en Adriano claimt onschuld. Samen met een ervaren advocate moet hij op zoek naar ontlastend bewijs. Zij dwingt hem  tot volledige openheid waarna zich een vernuftig psychologisch steekspel ontspint.

Oneliner
Als een succesvolle zakenman moet bewijzen dat hij niets te maken heeft met de dood van zijn minnares, ontspint zich een vernuftig psychologisch steekspel.​

Achtergrond
De film kreeg een nominatie voor Best Adapted Screenplay tijdens de David di Donatello Awards 2019 (Award uitreiking van The Academy of Italian Cinema; ACI). Het originele filmscript is van Orio Paulo voor de Spaanse film Contratiempo uit 2016.