In the Grayscale

Chili - 2015 - 98 min. - Spaans gesproken

Genre: Drama, LGBT

Regie: Claudio Marcone
Script: Rodrigo Antonio Norero
Producer: Luis Cifuentes
Met: Francisco Celhay, Emilio Edwards, Daniela Ramirez, Sergio Hernandez, Matías Torres, Marcial Tagle
Premièreweek: 28 mei 2015
Filmnummer: 65590100

De 35-jarige architect Bruno leidt een prettig leventje met zijn goede baan, jeugdliefde waar hij al 11 jaar mee is getrouwd en een zoontje waar hij dol op is. Toch knaagt er iets en ervaart hij al langer een gevoel van onbehagen. Hij gaat een tijdje in zijn atelier te wonen om na te denken over zijn leven. Als hij opdracht krijgt een iconisch monument te ontwerpen voor de Chileense hoofdstad Santiago komt hij in aanraking met de energieke en inspirerende 29-jarige Fer, historicus en openlijk homo. Dit wordt het begin van een onverwachte, intense en gepassioneerde romance die Bruno’s leven op zijn kop zet. In the Grayscale laat zien dat, waar het gaat om hetero of homo, niet alles zwart-wit is.

Korte synopsis
Als de 35-jarige getrouwde Bruno voor zijn werk de 29-jarige Fer ontmoet, ontstaat een onverwachte intense en gepassioneerde romance die Bruno’s leven op zijn kop zet. In the Grayscale laat zien dat, waar het gaat om hetero of homo, niet alles zwart-wit is.

Tagline
Zorgvuldig en gevoelig verhaal over de ontdekking van seksuele identiteit. Niet alles is zwart-wit als het gaat om hetero of homo.

Achtergrond
Regisseur Claudio Marcone heeft jarenlang over de hele wereld gewerkt als regisseur van commercials. Ook was hij actief als fotograaf en assistent regisseur. “In the Grayscale” is zijn speelfilmdebuut geworden.