Principessa

Italië 2022 - 108 min. - Italiaans en pidgin-Engels gesproken, Nederland ondertiteld

Genre: Drama

Regie: Roberto de Paolis
Script: Roberto de Paolis
Producer: Carla Alteiri
Met: Glory Kevin, Lino Musella, Sandra Osagie, Salvatore Striano, Maurizio Lombardi
Premièreweek: 9 februari 2023
Filmnummer: 65 107 261

Princess is een jonge vrouw uit Nigeria die illegaal in Italië verblijft. Ze woont samen met een aantal lotgenoten in een buitenwijk van Rome. Om geld te verdienen tippelt ze in de bossen rondom Rome. Daar sluipt ze iedere dag rond als een Amazone op de jacht. Ze kent het bos op haar duimpje en heeft overal haar plekjes.  Ze gaat haar emoties uit de weg en denkt alleen aan geld en hoe ze klanten kan krijgen. Ze moet iedere dag omgaan met haar vaste klantjes, de mannen die in hun auto maar heen en weer rijden en de avontuurzoekers. Op een dag ziet ze in het bos een man die paddenstoelen zoekt. Ze biedt haar diensten aan, maar daar wil hij niets van weten. Als ze weken later elkaar weer treffen, raken ze nieuwsgierig naar elkaar. Hij wil haar graag helpen, maar dat kan alleen zijzelf..

Korte synopsis
Princess is een jonge immigrante die illegaal in Italië verblijft. Geld verdient ze met tippelen in de bossen rondom Rome. Ze kent het bos op haar duimpje en heeft overal haar plekjes.  Ze gaat haar emoties uit de weg en denkt alleen aan geld en hoe ze klanten kan krijgen. Op een dag treft ze een man en biedt haar diensten aan, maar daar wil hij niets van weten. Als ze elkaar weken later weer ontmoeten, raken ze nieuwsgierig naar elkaar…

Oneliner
Princess is een jonge illegale immigrante die in de bossen van Rome tippelt om haar bestaan te bekostigen. Iedere dag  dealt ze met de geur van het geld, gevaar en gevoelens totdat ze een man ontmoet die haar wil helpen.

Achtergrond