Romeos

Duitsland - 2011 - 94 min.

Genre: Drama, LGBT

Regie: Sabine Bernardi
Producer: Katarina Dufer
Met: Rick Okon, Maxmillian Befort, Liv Lisa Fries, Felix Brocke
Premièreweek: 29 november 2012
Filmnummer: 65380100

De twintig-jarige Lukas verhuist naar Köln om een jaar lang te werken in de verzorging. Hij trekt in een studentenhuis en begint onder de hoede van zijn beste vriendin Ine het nachtleven van de stad te ontdekken. Hij geniet met volle teugen van de lange zomer en dompelt zich onder in het uitgaansleven. Lukas heeft echter een geheim waar alleen Ine van op de hoogte isLukas is als transgender aan het veranderen van vrouw in een man en slikt al een tijd de hormonen die dit proces ondersteunen. Als Lukas de aantrekkelijke Fabio ontmoet, een knappe macho die op mannen valt maar dat voor zijn vriendengroep nog niet wil weten, raken ze verliefd op elkaar. Fabio ontwikkelt steeds heftigere gevoelens voor Lukas, maar deze houdt hem liever op afstand, bang hem te confronteren met zijn waarheid. Op een gegeven moment komt Fabio achter zijn ware identiteit. Is de liefde in staat hun verschillen te overbruggen? 

Korte synopsis
Coming-of age story over wat jonge mensen nodig hebben om gelukkig te zijn, wat ze ook zijn.

Achtergrond 
Romeos is het regiedebuut van regisseur Sabine Bernardi. Over haar debuut van een klassiek “coming of age ‘verhaal vertelt ze tijdens een interview: Mijn uitdaging was het onderwerp van transgender normaal neer te zetten in een eigentijdse setting. Want eigenlijk draait het altijd maar om één ding: hoe het is om jong te zijn, om plezier te hebben, te flirten en teleurstellingen mee te maken… Met Romeos wil ik ook gewoon het leven weergeven van de jeugd; met alle hectiek van dien. En dat alles ondersteund door een groovy soundtrack en gespeeld door een frisse jonge cast. Samen met Rick Oron (Lukas), Liv Lisa Fries, (Ine) en Maximilian Befort (Fabio) heeft dit geleid tot een geweldig trio op het filmdoek. Maar ook de kleine bijrollen geven uitstekend invulling aan de intentie die ik had met de film.

Hoe moeilijk het was de juiste spelers te vinden vertelt de regisseur verder. Maandenlang zocht ze met de Casting Director naar een geschikte acteur voor de hoofdrol van Lukas. Een droomrol voor menig acteur zou je denken. Maar de jonge Duitse spelers met het juiste figuur en lengte (max. 1.72m om ook geloofwaardig als meisje te zijn) waren moeilijk te vinden. De zoektocht werd uitgebreid met een online casting en uiteindelijk kwam Rick Oron in beeld, weliswaar 20 centimer groter maar Bernardi en de Casting Director herkenden gelijk zijn potentie.