Sauvage

Frankrijk 2018 - 97 min. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Genre: Drama, Frans, LGBT

Regie: Camille Vidal-Naquet
Script: Camille Vidal-Naquet
Producer: Emmanuel Giraud, Marie Sonne-Jensen
Met: Félix Maritaud, Eric Bernard, Nicolas Dibla
Premièreweek: 14 maart 2019
Filmnummer: 65 600 132

De 22-jarige Leo staat in de buurt van Straatsburg langs een bosweg om zichzelf aan te bieden. Hij zit al geruime tijd in de prostitutie en weet dat de klanten kunnen variëren van aardig tot bizar en gevaarlijk. Hij trekt vaak op met zijn collega Ahd, die in een kraakpand woont waar Leo soms ook slaapt. Leo is verliefd op hem, maar deze moet niets van Leo hebben. Ahd wil zo snel mogelijk weg uit dit wereldje en hoopt dat een oudere, rijke klant zich blijvend over hem wil ontfermen. Leo heeft zulke dromen niet want alleen in zijn contact met collega’s denkt hij een beetje liefde en tederheid te kunnen vinden. Dan op een avond treft Leo de Canadese zakenman Claude die gek op hem raakt. Er ontstaat een relatie en Claude wil zich liefdevol bekommeren om hem, maar is Leo in staat om zich te binden en zijn milieu vaarwel te zeggen?

Korte synopsis
De 22-jarige Leo zit in de prostitutie. Ondanks de risico’s denkt hij niet aan stoppen, maar hoopt hij in zijn werk een beetje liefde en tederheid te vinden. Dan op een avond treft hij de Canadese zakenman Claude die gek op hem raakt. Er ontstaat een relatie en Claude wil zich liefdevol bekommeren om hem, maar is Leo in staat om zich te binden en zijn milieu vaarwel te zeggen?

Oneliner
Onverhuld portret van de 22-jarige jongens-prostitué Leo, die onbewust op zoek is naar vriendschap en liefde.

Achtergrond
‘Sauvage’ is het speelfilmdebuut van scenarist/regisseur Camille Vidal-Naquet. Om de wereld van deze vorm van prostitutie te leren kennen deed hij drie jaar vrijwilligerswerk bij een hulporganisatie die bijstand biedt aan jongens die in het Bois de Boulogne bij Parijs werken.
Vidal-Naquet erkent volmondig dat zijn film nooit was geworden zoals hij nu is zonder de inbreng van acteur Félix Maritaud, die voor zijn rol als de haast dierlijke, maar zachtaardige Leo in Cannes een prijs won (Beste Acteur van de Semaine de la Critique). Eerder speelde hij al een kleine rol in ‘120 bpm’. Zelden heeft een acteur zich voor een rol zo durven blootgeven, in dit geval ook letterlijk: hij maakt duidelijk dat naaktheid voor Leo geen punt meer is, maar iets wat zijn werk met zich meebrengt.