Slalom

Frankrijk, België 2020 - 92 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Genre: Drama, Frans

Regie: Charlène Favier
Script: Charlène Favier
Producer: Edouard Mauriat
Met: Noée Abita, Jérémie Renier, Axel Auriant, Muriel Combeau
Premièreweek: 7 oktober 2021
Filmnummer: 65600149

Lyz, een 15-jarige middelbare scholier is toegelaten tot een prestigieuze skischool in de Franse Alpen.  De skischool is opgericht door ex-kampioen en de zeer ambitieuze Fred en zijn partner Lilou en heeft als doel jonge atleten te trainen tot de toekomstige Olympische kampioenen van Frankrijk. Lyz is nog niet erg ervaren en mist ook de emotionele ondersteuning van haar ouders die ver weg wonen. Fred en Lilou besluiten haar te helpen en Fred maakt het zelfs tot zijn persoonlijke doel haar dé ster van het Alpine skiën  te laten worden. Onder zijn invloed moet Lyz meer doorstaan dan alleen de fysieke en emotionele druk van de zware training want Fred overschrijdt meerdere malen een verboden lijn. Helpt Lyz’s vastberadenheid haar het trainingsprogramma succesvol af te sluiten en te ontsnappen aan zijn dwingende greep?

Korte synopsis
Lyz, een 15-jarige middelbare scholier is toegelaten tot de prestigieuze skischool van ex-kampioen Fred en zijn partner Lilou. Op de school worden de  toekomstige Olympische kampioenen van Frankrijk opgeleid. Fred maakt het tot zijn persoonlijke doel Lyz zijn ster te laten worden. Onder zijn invloed moet Lyz meer doorstaan dan alleen de fysieke en emotionele druk van de zware training want Fred overschrijdt meerdere malen een verboden lijn. Is ze in staat te ontsnappen aan zijn dwingende greep ?

Oneliner
De 15-jarige Lyz wordt opgeleid tot toekomstig Olympisch skikampioen maar wordt door haar coach fysiek en emotioneel zwaar onder druk gezet waarbij hij meerdere keren een verboden lijn overschrijdt.