Snails in the Rain

Israel - 2013 - 85 min.

Genre: Drama, LGBT

Regie: Yariv Mozer
Script: Yariv Mozer (naar de novelle van Yossi Avni-Levy)
Producer: Hila Aviram
Met: Yoav Reuveni, Moran Rosenblatt, Yariv Mozer, Yehuda Nahari
Premièreweek: 9 januari 2014
Filmnummer: 65530100

Boaz is een aantrekkelijke 25-jarige student. Bijna iedere ochtend gaat hij naar het postkantoor omdat hij nieuws verwacht over zijn aanmelding bij de universiteit van Jeruzalem. Maar in plaats daarvan ligt er regelmatig een anonieme liefdesbrief in zijn postbus. De inhoud van de brieven laat niets aan duidelijkheid over en zijn geschreven door een man met een absolute homoseksuele voorkeur. Wie is deze man die zo maar Boaz’s privé leven binnendringt? En hoe komt het dat hij zo veel over hem weet? De opdringerige brieven maken Boaz steeds nerveus en hebben duidelijk invloed op de relatie met zijn vriendin Noa. Iedere man in zijn omgeving is voor hem nu verdacht. Maar het is eigenlijk zijn eigen heteroseksualiteit waar Boaz meer aan twijfelt. Hij wordt steeds vaker achtervolgt door zijn herinneringen aan het verleden toen hij zich aangetrokken voelde tot mannen. Zijn relatie met Noa komt steeds meer onder druk. In de vierde anonieme brief die hij ontvangt stelt de geheime aanbidder een ultimatum…

Korte synopsis
Tel Aviv, zomer 1989. Boaz, een aantrekkelijke student ontvangt anonieme liefdesbrieven van een man. De inhoud van de brieven doet hem twijfelen aan zijn seksuele identiteit en komt tussen zijn relatie met zijn vriendin.

Achtergrond
De film is gebaseerd op de novelle “The Garden of Dead Trees” (Zmorah Bitan 1995) van de schrijver Yossi Avni Levy. Avni-Levy is naast schrijver ook diplomaat en is op dit moment de Israëlische ambassadeur in Belgrado. De afgelopen tien jaar werkte hij o.a. als diplomaat in Duitsland, Servië en Polen. 

Regisseur Yariv Mozer is afgestudeerd aan de Tel-Aviv University Film en Televisie Opleiding (2003). Hij heeft eerder de documentaire “The Invisible Men” gemaakt (een Israëlisch-Nederlandse coproductie uit 2012), winnaar van de Doc Aviv Juryprijs en “My First War” (Israël 2008), een co-productie met ZDF-Arte, winnaar van de Doc Aviv Special Jury Award, IDFA First Appearance Nominee en Best Film Winner op het Toronto Jewish Film Festival. Mozer heeft meer dan 15 documentaires geproduceerd, waaronder “The Heart of Jenin” (Duitsland 2008) en de Israeli Academy Award Nominee “The House on Tabenkin st.” (Israël 2008).