Son of the Bride

Argentinië - 2001 - 122 min. - Spaans gesproken

Genre: Drama

Regie: Juan José Campanella
Script: Juan José Campanella, Fernando Castets
Producer: Mariela Besuievsky
Met: Ricardo Darin, Hector Alterio, Norma Aleandro, Eudardo Blanco, Natalia Verbeke
Premièreweek: 18 september 2003
Filmnummer: -

Rafael is een 42-jarige workaholic en vreselijk druk als eigenaar van een classy restaurant in Buenos Aires. Na de overname van zijn vader heeft hij het uitgebouwd tot een bloeiende business, maar dat heeft wel zijn tol geëist. De telefoon gaat de hele dag door en ieder moment moeten er beslissingen worden genomen van de inkoop van de wijn tot een financieel bod op zijn restaurant. Als gevolg van de drukte is zijn huwelijk uitgelopen op een echtscheiding, heeft hij een tiener-dochter die hij nauwelijks kent en kan hij zich ook niet binden aan zijn nieuwe aantrekkelijke vriendin. Een ruzie met zijn moeder, die hem liever als jurist had gezien, heeft ertoe geleid dat hij haar al meer dan een jaar niet heeft gezien sinds haar opname in een verzorgingshuis vanwege Alzheimer. De enige afleiding thuis vindt hij in het kijken naar oude Zorro afleveringen op televisie en dan heeft het leven toch anders uitgepakt toen hij als jongetje rondrende met cape en masker. Op een dag doet zijn vader een beroep op hem. Hij wil de droom van zijn vrouw om te trouwen voor de katholieke kerk alsnog vervullen na 40 jaar samenzijn. Hij vraagt zijn zoon te helpen met de voorbereidingen van het huwelijk. Al deze druk komt tot een uitbarsting en hij krijgt een lichte hartaanval. In het ziekenhuis komt hij tot bezinning. Wil hij zijn restaurant eigenlijk niet verkopen? Is het niet de juiste tijd in Mexico die ranch te beginnen? Wat moet hij met zijn ouders? Zijn relaties met zijn familie en geliefden komen in een nieuw perspectief en langzamerhand ontdekt hij andere waarden in het leven dan business en geld.

Korte synopsis
Als een 40-jarige workaholic het kerkelijke huwelijk van zijn vader en moeder moet regelen, komt hij tot bezinning in zijn stressvolle bestaan en ontdekt de echte waarden van het leven.

Achtergrond
Son of the Bride was in ’01 de meest bezochte film in Argentinië en werd in 2002 genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film. De situering in Buenos Aires geeft een zeer actueel maatschappelijk tintje aan het verhaal. In een land dat wil loskomen van de economische ellende, zoekt men in het restaurant voor de tiramisu naar een alternatief voor de dure mascarpone. Op andere momenten stipt Campanelle typisch Argentijnse zaken aan als de hoge bezoekfrequentie van de Argentijnen aan de psychiater, als Rafael’s ex-vrouw het heeft over haar jarenlange therapie. En omdat inwoners van Buenos Aires zich vaak identificeren als Spaans of Italiaans, zelfs al zijn ze derde of vierde generatie, praat Rafael’s vriendin over ’teruggaan’ naar Spanje.
De 44-jarige Campanella is met name bekend als regisseur van televisie-series (Law & Order, Dragnet, The Guardian) en brak door met de Argentijnse film “Love walked in”. Héctor Alterio en Norma Aleandro, de vader en de moeder, speelden samen in een andere Argentijnse filmhit “La historia Official”, Oscar winnaar uit 1985.
Hoofdrolspeler Ricardo Darin is nog bekend van de hoofdrol uit de Argentijnse zwendelfilm “Nine Queens”.