Tattoo

Brazilië - 2014 - 110 min. - Portugees gesproken

Genre: LGBT, Romance

Regie: Hilton Lacerda
Script: Hilton Lacerda
Producer: João Vieira Jr.
Met: Jesuíta Barbosa, Irandhir Santos, Rodrigo García, Maria de Jesus Baccarelli, Ariclenes Baroso, Ana Georgina Castro
Premièreweek: 1 januari 2015
Filmnummer: 65605100

1978, Recife in het Noorden van Brazilie. In de bruisende cabaret en nachtclub “Chão de Estrelas” zet men zich met theater, dans, samba en andere uitbundige uitvoeringen af tegen de repressieve militaire dictatuur. Cléssio is de choreograaf van de nachtclub en soms treedt hij ook op, maar de grote ster is toch wel Paulete, een manipulatieve en jaloerse dragqueen. Als de leuke 18-jarige soldaat Finhina naar een show komt en Cléssio ziet, valt hij als een blok voor hem, tot ongenoegen van Paulete die hem ook wel leuk vindt. Er ontstaat een onstuimige relatie tusen de flamboyante Cléssio en de bedeesde soldaat, ondanks dat zijn wereld van een conservatief soldatenleven met homofobe sfeer in schril contrast staat met de uitbundigheid van het cabaret en showleven van Cléssio.
Tattoo is e
en openhartige en spetterende mix van muziek, dans en glitter en sprankelt van het scherm zoals dat alleen in Brazilië kan.

Korte synopsis
Cléssio is choreograaf van de bruisende Braziliaanse cabaret en nachtclub “Chão de Estrelas”. Als de leuke 18-jarige soldaat Finhina naar een show komt en Cléssio ziet, valt hij als een blok voor hem, tot ongenoegen van de manipulatieve en jaloerse dragqueen Paulete die hem ook wel leuk vindt. Er ontstaat een onstuimige relatie tusen de flamboyante Cléssio en de bedeesde soldaat, ondanks dat zijn wereld van een conservatief soldatenleven met homofobe sfeer in schril contrast staat met de uitbundigheid van het cabaret en showleven van Cléssio. Tattoo is een openhartige en spetterende mix van muziek, dans en glitter en sprankelt van het scherm.

Tagline
E
en openhartige en spetterende mix van muziek, dans en glitter en sprankelt van het scherm zoals dat alleen in Brazilië kan.