The Dream Children

Australië - 2014 - 98 min. - Engels gesproken

Genre: Drama, LGBT

Regie: Robert Chuter
Script: Angus Brown, gebaseerd op een toneelstuk van Julia Britton
Producer: Robert Chuter & Christopher Pender
Met: Graeme Squires, Nicholas Gunn, Jessikah Brown, Christopher Pender, Stefan Taylor
Premièreweek: 30 september 2015
Filmnummer: 65570100

Steven is een aantrekkelijke man en ook nog één van de populairste quizmasters op Televisie. Hij wordt aanbeden door mannen en vrouwen en dat weet hij ook. Dat hij samen leeft met Alex houdt hij een beetje geheim, bang zijn stoere imago te schaden. Zijn vriend Alex is een knappe en gevoelige man die al een tijdje een vaderwens koestert. Als het hem eindelijk lukt Steven hiervan te overtuigen gaan de twee op zoek naar adoptiemogelijkheden. Via internet komen ze uit bij de zwangere Nerine die wel graag afstand wil doen van haar baby. Alles lijkt voor elkaar en het kindje wordt liefdevol opgevoed totdat de twee vaders een belletje krijgen van Nerine die een nieuwe vriend heeft gekregen..

Korte synopsis
Steven is een aantrekkelijke man en ook nog één van de populairste quiz masters op televisie. Dat hij samen leeft met Alex houdt hij een beetje geheim, bang zijn stoere imago te schaden. Zijn vriend Alex is een knappe en gevoelige man die al een tijdje een vaderwens koestert. Als het hem lukt Steven hiervan te overtuigen gaan de twee op zoek naar adoptiemogelijkheden. Uiteindelijk komen ze via internet uit bij de zwangere Nerine die wel graag afstand wil doen van haar baby.

Achtergrond
De film is een bewerking van een controversieel stuk van Julia Britton uit 2001. Zij schreef het op een leeftijd van 87 jaar oud en het was een aanklacht tegen de complexe situatie die stellen van gelijke sekse ervaren in Australië op velerlei gebied, zoals huwelijk en adoptie. Inmiddels heeft het Australische parlement een wet aangenomen die adoptie toestaat voor stellen van een gelijke sekse maar over het Homo huwelijk heeft het parlement nog geen uitspaak gedaan.
Regisseur Chuter is geboren in Australië waar hij de Victorian College of the Arts heeft gevolgd. Hij heeft voornamelijkt gewerk aan toneelproducties over de hele wereld. “The Dream Children” is zijn debuut als filmregisseur. Hoofrolspelers Squires en Gunn zijn beide afkomstig uit Australië waar ze voornamelijk hebben gespeeld in toneelproducties en TV series.