Wasp

Groot-Brittannie - 2014 - 72 min. - Engels gesproken

Genre: LGBT, Romance

Regie: Philippe Audi-Dor
Script: Philippe Audi-Dor
Producer: Philippe Audi-Dor, Merlin Merton
Met: Simon Haycock, Hugo Bolton, Elly Condron
Premièreweek: 2 april 2015
Filmnummer: 65555100

Olivier neemt zijn vriendje James mee voor een romantische vakantie naar zijn familie buitenhuis in de Provence. Op het laatste moment hebben ze ook Caroline, een oude vriendin van James, uitgenodigd voor een paar dagen. Haar vriendje heeft haar net gedumpt en ze kan wel wat afleiding gebruiken. Het trio komt aan in het prachtige zonovergoten huis. Alles lijkt voor elkaar, het afgelegen huis, de omgeving, de heerlijke zomer en het verkoelende zwembad. Het is de eerste keer dat Olivier met James in het huis is en hij verheugt zich op hun samenzijn, wel enigszins verstoord door de aanwezigheid van de manipulatieve Caroline. Daardoor ontstaan er al snel irritaties maar hij raakt ook geïntrigeerd door haar..

Korte synopsis
De romantische vakantie van Olivier en zijn vriendje James in de zonnige Provence wordt verstoord door de komst van een oude vriendin. Olivier raakt geïntrigeerd door haar, maar haar manipulatieve karakter zorgt al snel voor spanningen..

Achtergrond
Regisseur en scriptschrijver Philippe Audi-Dor is geboren in Zwitserland. Voor zijn filmpassie week hij uit naar Engeland waar hij zijn filmstudies aan de Universiteit van Nottingham afronde. Naast de paar shorts die hij inmiddels had geregiseerd, leidde zijn honger naar bezig te zijn in de film industrie hem naar Fox Searchlight en de Lionsgate Studios in Los Angeles. Na zes bekroonde short films te hebben gemaakt, is Wasp zijn eerste speelfilm die hij zelf heeft geschreven en geregisseerd.