Beyto

Zwitserland 2020 - 98 min. - (Zwitsers)Duits, Turks gesproken, Nederland ondertiteld

Genre: Drama, LGBT, Romance

Regie: Gitta Gsell
Script: Gitta Gsell naar het boek van Yusuf Yesilöz
Producer: David Fonjallaz
Met: Burak Ates, Dimitri Stapfer, Ecem Aydin, Beren Tuna
Premièreweek: 1 juni 2022
Filmnummer: 65 600 157

Beyto woont in een Zwitsers stadje en is de trots van zijn ouders. Hij haalt goede cijfers, maakt geen problemen en helpt mee in hun kebabzaak. Zwemmen is zijn grote passie. Zijn ouders kunnen daar niet veel mee, maar zolang zijn opvoeding er niet onder lijdt vinden ze dat prima. Voor het immigrantengezin uit Centraal-Anatolië is één ding namelijk belangrijk: hun zoon moet het beter krijgen dan zijzelf. Beyto is al een tijdje verliefd op zijn zwemcoach Mike, maar hij weet heel goed hoe zijn ouders en hun Turkse omgeving over homoseksualiteit denken. Wanneer hij eindelijk de moed vat, valt de wereld van zijn ouders in duigen en nemen ze hun toevlucht tot een list..

Korte synopsis
Vanuit het oogpunt van zijn jonge zwemcoach Mike zou alles zo gemakkelijk zijn voor Beyto. Hij moet gewoon zijn conservatieve Turkse ouders vertellen dat hij homo is en verliefd op Mike! Maar Beyto aarzelt. Want hoewel hij al jaren bij zijn ouders in Zwitserland woont, weet hij heel goed hoe zij en hun omgeving over homoseksualiteit denken. Wanneer hij eindelijk de moed vat, nemen de ouders hun toevlucht tot een list.

Oneliner
Als de enige zoon van een Turks immigranten gezin verliefd raakt op zijn zwemcoach stort hun wereld in en nemen ze hun toevlucht tot een list.