Concerned Citizen

Israël, 2022 - 82 minuten. Hebreeuws gesproken, Nederlands ondertiteld

Genre: Drama, LGBT

Regie: Idan Haguel
Script: Idan Haguel
Producer: Itay Akirav, Binyamin Gurevich, Idan Haguel, Gil Sima
Met: Shlomi Bertonov, Ariel Wolf
Premièreweek: 5 januari 2023
Filmnummer: 65 106 642

Ben en zijn vriend Raz zijn verhuisd naar een opkomende wijk in Tel-Aviv. Ze zijn nu ook klaar om een kindje te adopteren wat Ben vooral erg graag wil. Hij plant een boompje voor hun flatgebouw uit tevredenheid over hun nieuwe plek. Als hij merkt dat steeds tegen het kwetsbare boompje wordt geleund, belt hij op een dag de politie die met onevenredig geweld reageert. Het schuldgevoel hierover blijft die dagen erna aan hem knagen en ineens stelt hij vraagtekens bij alles; hun nieuwe flat, de wijk, hun kinderwens en zijn relatie met Raz.

Korte synopsis
Ben en zijn vriend Raz zijn net verhuisd naar een opkomende wijk in Tel-Aviv en zijn bezig met het adopteren van een kindje. Een incident met een net geplant boompje door Ben voor hun nieuwe plek schudt zijn leven door elkaar.

Oneliner
Scherp en satirisch drama over een vriendenstel en hun liberale levenshouding wat geconfronteerd wordt met hun eigen vooroordelen.

Achtergrond
Regisseur Idan Haguel voegt extra diepgang aan zijn tweede speelfilm doordat de hoofdrolspelers ook in het echt een stel zijn en de immigranten in de film ook echte vluchtelingen uit Soedan en Eritrea zijn.