La Ragazza Del Futuro

Italië 2022 - 96 min. - Italiaans gesproken, Nederland ondertiteld

Genre: Drama, Italiaans

Regie: Marta Savina
Script: Marta Savina
Producer: Virginia Valsecchi
Met: Claudia Gusmano, Fabrizio Ferracane, Francesco Colella, Manuela Ventura
Premièreweek: 22 juni 2023
Filmnummer: 65110703

Naar een waargebeurd verhaal. Lia is een jonge vrouw die samen met haar ouders in een Siciliaans dorp woont. Ze heeft een sterk karakter en kan moeilijk tegen de aldaar oeroude gebruiken van de jaren zestig. Ze kent al een tijdje de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester. Als hij na een aantal maanden terugkeert naar hun geboortedorp pakken ze hun vriendschap weer op. Lorenzo wil duidelijk meer maar Lia is afhoudend. Op een avond schaakt hij haar en neemt haar in zijn berghut, tegen haar wil. Volgens de heersende moraal moet Lia de eeuwenoude traditie van het “herstellende” huwelijk aanvaarden en trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking!

Korte synopsis
Naar een waargebeurd verhaal. Lia is een jonge vrouw die niet goed aard in het Sicilië van de jaren zestig met zijn oeroude gebruiken. Als op een avond  een goede vriend haar schaakt en dwingt tot het bedrijven van de liefde, moet ze volgens de heersende moraal trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking!

Oneliner
Een jonge vrouw strijdt in het Sicilië van de jaren zestig  tegen de eeuwenoude traditie van het ‘herstellende huwelijk’ en vecht voor zelfbeschikking. Naar een waargebeurd verhaal.