Princess

Italië 2022 - 108 min. - Italiaans en pidgin-Engels gesproken, Nederland ondertiteld

Genre: Drama, Italiaans

Regie: Roberto de Paolis
Script: Roberto de Paolis
Producer: Carla Alteiri
Met: Glory Kevin, Lino Musella, Sandra Osagie, Salvatore Striano, Maurizio Lombardi
Premièreweek: 30 maart 2023
Filmnummer: 65 107 261

Naar ware gebeurtenissen. Princess is een 19-jarige immigrante die illegaal in Italië verblijft. Ze woont samen met een aantal lotgenoten in een buitenwijk van Rome.  Als een familie maken ze grappen, knuffelen en maken ruzie. Maar om geld te verdienen tippelt ze in de bossen rondom Rome. Daar sluipt ze iedere dag rond als een Amazone op de jacht. Ze kent het bos op haar duimpje en dealt iedere dag met de geur van geld, gevaar en gevoelens. Op een dag ziet ze  een man die paddenstoelen plukt. Ze biedt haar diensten aan maar daar wil hij niets van weten. Als ze weken later elkaar weer treffen, raken ze nieuwsgierig naar elkaar. Hij wil haar graag helpen, maar dat kan alleen zijzelf.

Korte synopsis
Naar ware gebeurtenissen. Princess is een 19-jarige zelfverzekerde immigrante die haar geld verdient met tippelen in de bossen rondom Rome. Ze kent het bos op haar duimpje en dealt telkens met de geur van geld, gevaar en gevoelens. Op een dag ziet ze een man paddenstoelen plukken en biedt haar diensten aan, maar daar wil hij niets van weten. Als ze elkaar later weer ontmoeten, raken ze nieuwsgierig naar elkaar. Hij wil haar graag helpen, maar dat kan alleen zijzelf.

Oneliner
Een jonge immigrante tippelt in de bossen van Rome en dealt iedere dag met de geur van geld, gevaar en gevoelens totdat ze op een dag een man ontmoet die haar graag wil helpen.