Princess

Italië 2022 - 108 min. - Italiaans en pidgin-Engels gesproken, Nederland ondertiteld

Genre: Drama, Italiaans

Regie: Roberto de Paolis
Script: Roberto de Paolis
Producer: Carla Alteiri
Met: Glory Kevin, Lino Musella, Sandra Osagie, Salvatore Striano, Maurizio Lombardi
Premièreweek: 4 mei 2023
Filmnummer: 65 107 261

Naar ware gebeurtenissen. Princess (Glory Kevin) is een negentienjarige immigrante die illegaal in Italië verblijft. Ze woont samen met een aantal lotgenoten in een buitenwijk van Rome. Als een familie maken ze grappen, knuffelen en maken ruzie, maar eenmaal aan het werk in de bossen is het ieder voor zich. Dagelijks struint Princess daar rond op zoek naar gewillige voetgangers of automobilisten die haar betalen voor seks. Ze kent het bos op haar duimpje en dealt iedere dag met de geur van geld, gevaar en gevoelens. Dan ontmoet Princess een man die paddenstoelen plukt. Ze biedt haar diensten aan maar daar wil de goedhartige Corrado (Lino Musella) niets van weten. Weken later, als ze elkaar weer tegenkomen, zoeken ze, nieuwsgierig naar elkaar, toenadering. Het is het begin van een romantische relatie, maar Corrado’s drang om Princess te redden, staat in de weg.

Korte synopsis
Naar ware gebeurtenissen. Princess is een 19-jarige zelfverzekerde immigrante die haar geld verdient met tippelen in de bossen rondom Rome. Ze kent het bos op haar duimpje en dealt telkens met de geur van geld, gevaar en gevoelens. Op een dag ziet ze een man paddenstoelen plukken en biedt haar diensten aan, maar daar wil hij niets van weten. Weken later, als ze elkaar weer tegenkomen, zoeken ze, nieuwsgierig naar elkaar, toenadering. Het is het begin van een romantische relatie, maar Corrado’s drang om Princess te redden, staat in de weg.

Oneliner
Authentieke en innemende film over het leven van een jonge tippelaarster in de bossen van Rome. Naar ware gebeurtenissen.